Björn Nederlands Militair Kampioen Degen

Bij de Nederlandse Militaire Kampioenschappen van maandag 15 mei op de Oranjekazerne in Schaarsbergen heeft DSV maître Björn Blaas goud behaald. Ook in 2015 wist hij deze kampioenschappen te winnen.

De NMK is onderdeel van de assautweken dat dit jaar voor de 119e keer plaats vindt. De week begint met de NMK op degen. Dinsdag vinden de wedstrijden op floret, sabel en het degen veteranen plaats. De dinsdag wordt afgesloten met geweerschermen. Woensdag en donderdag vindt het International Tournement Équipe Epée plaats. Tien verschillende landen hebben zich ingeschreven.

Björn is nog niet klaar met schermen deze week; hij mag zich nog bewijzen op floret en tijdens het Equipe toernooi. Collega maître John alsook Jaap reizen deze week ook af naar de Oranjekazerne, zij zullen diverse partijen jureren.