De Scheidsrechter: de 9 functies in 5 delen uitgelegd

Zonder scheidsrechter geen wedstrijden! Er moet iemand zijn die de wedstrijden in goede banen leidt. Deze persoon is de scheidsrechter. Hij is de enige die beoordeelt wie treft en wat er op de loper gebeurt wel of niet kan. Het is dus belangrijk voor een schermer dat je weet wat een scheidsrechter doet. Maar weten we wel wat alle taken zijn van een scheidsrechter? Een goed begrip van de scheidsrechter helpt je bij een goed verloop van de schermpartij. Voor jou zelf én je tegenstander!
Daarom in vijf delen wat allemaal komt kijken bij de functie van de scheidsrechter.

Deel 1 – Scheidsrechterfuncties 1 en 2: namen oproepen, partij leiden

Deel 2 – Scheidsrechterfuncties 3 tm 5: controle van materiaal, toezicht op aanwijsapparatuur en juiste positie langs de loper

Deel 3 – Scheidsrechterfunctie 6: overtredingen bestraffen

Deel 4 – Scheidsrechterfunctie 7: treffers toekennen